Подкрепят ни по целия свят:

Electronic Frontier Foundation (EFF)
Nodo50
Irisphone
Канцлерът Шрьодер

Становища на осем западноевропейски Интернет Обществa, приети по време на срещата за учредяване на Координационния комитет на Европейските Интернет Общества в Съвета на Европа през м. април 1998 г. (на тази среща участваше и председателят на УС на Интернет Общество - България, деветият отляво надясно):

От: Бруно Одет Bruno.Oudet@imag.fr
До: isoc-edu
isoc-eu@imag.fr
Дата: четвъртък, 23 април 1998 10:00 часа
Относно: Подкрепа за Интернет Общество-България

Бруно Одет, председател на френската секция на Интернет Общество подкрепя българската секция на Интернет Общество в нейните усилия да постигне консенсус в дискусията относно администрирането на българската област на най-високо ниво (код на държава) и окуражава всички заинтересовани страни да работят заедно за доброто на всички български Интернавти.

Бруно Одет напомня, че Интернет е средство, което би трябвало да бъде свободно от правителствено цензуриране или от каквито и да било силно заинтересовани групировки.

Бруно

 

От: Ролф Нордхаген <rolf.nordhagen@usit.uio
До: veni@isoc.nl
ab@isoc.bg
Копие: isoc-edu
isoc-eu@imag.fr
Дата: четвъртък, 23 април 1998 1:12 часа
Относно: Подкрепа за Интернет Общество-България

Ролф Нордхаген, Председател, от името на норвежката секция на Интернет Общество, подкрепя българската секция на Интернет Общество в нейните усилия да постигне консенсус в дискусията относно администрирането на българската област на най-високо ниво (код на държава) и окуражава всички заинтересовани страни да работят заедно за доброто на всички български Интернавти.

Ролф Нордхаген, Председател, от името на норвежката секция на Интернет Общество, ясно заявява, че Интернет е средство, което трябва да бъде свободно от правителствено цензуриране и не би трябвало да се управлява от силно заинтересовани групировки, а в интерес на цялото Интернет Общество, вкл. и в отделните Европейски страни. Затова не би трябвало да бъдат налагани правителствени или далекосъобщителни лицензи и други рестриктивни разпоредби. Това включва също България, кандидат-член на Европейските структури.

Подписано: Ролф Нордхаген

Ролф Нордхаген, Университет в Осло за информационно-технологични услуги, пощ.кутия 1059 BLINDERN, 0316 Осло, Норвегия, Тел.: +47 22 852485/70, Факс: +47 22 852730, Rolf.Nordhagen@usit.uio.no

 

От: Артур Сера artur@upc.es
До: isoc-eu
isoc-eu@imag.fr
Дата: четвъртък, 23 април 1998, 5:32 часа
Относно: Подкрепа за Интернет Общество-България

Артур Сера като координатор на Каталанската Секция на Интернет Общество подкрепя българската секция на ИО в нейните усилия да постигне консенсус в дискусията относно администрирането на българската област на най-високо ниво (код на държава) и окуражава всички заинтересовани страни да работят заедно за доброто на българското Интернет Общество.

Интернет е средство, което би трябвало да бъде свободно от правителствено цензуриране или от всякакви силно заинтересовани групировки.

Артур Сера

Център за приложения за Интернет (cANet)
Каталунски Политехнически Университет
Студентски град Nord.Gran Capita, s/n, Modul D6-008, Барцелона 08034
Тел.: +34-3-4017182, Факс: +34-3-4-17055, artur@ac.upc.es, http://www.canet.upc.es

 

От: Саша Игнатович
До: isoc-edu
isoc-eu@imag.fr
Дата: четвъртък, 23 април 1998 8:44 часа
Относно: Подкрепа за Интернет Общество-България

Саша Игнатович, Председател на предложената секция на Интернет Общество във Виена, Австрия, подкрепя българската секция на Интернет Общество в нейните усилия да постигне консенсус в дискусията относно администрирането на българската област на най-високо ниво (код на държава) и окуражава всички заинтересовани страни да работят заедно за доброто на всички български Интернавти.

Саша Игнатович, отбелязва, че Интернет е средство, свободно от правителствено цензуриране и не би трябвало да се управлява от силно заинтересовани групировки, а в интерес на цялото Интернет Общество, вкл. и в отделните Европейски страни. Това включва също България, кандидат-член на Европейските структури.

Саша Игнатович
Председател на предложеното Интернет Общество във Виена
sascha@isoc.vienna.org, http://isoc.vienna.org
Koelblgasse 21-3, 1030 Виена, Австрия

 

 

От: Хосе Бриз<briz@posta.unizar.e
До: veni markovski
veni@isoc.bg
Копие: isoc-eu
ab@imag.fr
Дата: петък, 24 април 1998, 2:02 часа
Относно: Подкрепа за Интернет Общество-България

Хосе, Луис Бриз, Председател, от името на Арагонезката секция на Интернет Общество (ISOCARA, Испания) подкрепя българската секция на Интернет Общество в нейните усилия да постигне консенсус в дискусията относно администрирането на българската област на най-високо ниво (код на държава) и окуражава всички заинтересовани страни да работят заедно за доброто на всички български Интернавти.

Хосе Луис Бриз, Председател, от името на Арагонезката секция на Интернет Общество (ISOCARA, Испания) ясно заявява, че Интернет е средство, което трябва да бъде свободно от правителствено цензуриране и да не се управлява от силно заинтересовани групировки, а в интерес на цялото Интернет Общество, вкл. и в отделните Европейски страни. Затова не би трябвало да бъдат налагани правителствени или далекосъобщителни лицензи и други рестриктивни разпоредби. Това включва също България, кандидат-член на Европейските структури.

Д-р Хосе Луис Бриз

http://www.cps.unizar.es/~briz/
Компютърна архитектура и технология-DIIS, CPS- Университет Сарагоса
Ma. De Luna, 3 50015Сарагоса (Испания), Тел.:~34.76.762106 Факс:~34.76.761861

 

От: Анжело Гонзалез <agonzalez@empresas-galicia
До: isoc-edu
isoc-eu@imag.fr
Дата: събота, 25 април 1998 8:30 часа
Относно: Подкрепа за Интернет Общество-България

Анжел Гонзалез като координатор на испанската секция на Интернет Общество (ИО) в Галиция подкрепя българската секция на ИО в нейните усилия да постигне консенсус в дискусията относно администрирането на българската област на най-високо ниво (код на държава) и окуражава всички заинтересовани страни да работят заедно за доброто на българското Интернет Общество.

Всеки участник в такава дискусия трябва да има предвид, че Интернет е средство, което би трябвало да бъде свободно от правителствено цензуриране и/или намеса от която и да било силно заинтересована групировка, която се опитва да използва своята мощ и/или влияние за собствена конкретна облага по начин, който вреди на останалите членове на Интернет Общество.

Анжел Гонзалез

Интернет Общество-Галиция, Испания
Garcha Barbyn 90, 2-A, 36201 Vigo, Spain
Тел: +34-986-220426, Факс: +34-986-484152

 

 

От: Паво Ахонен Paavo.Ahonen@csc.fi
До: veni markovski <veni@ isoc.bg>
Копие: siy-hallitus@lists.otol.fi
siy-hallitus@otol.fi
Относно: Подкрепа за Интернет Общество-България
Дата: 28 април 1998, 11:05 часа

Вчера вечерта ние проведохме събрание на финландската секция и аз пожелах да обсъдя въпроса с други членове. Нашето становище е както следва:

Финландската Интернет Асоциация подкрепя българската секция на Интернет Общество в нейните усилия да постигне консенсус в дискусията относно администрирането на българската област на най-високо ниво (код на държава) и окуражава всички заинтересовани страни да работят заедно за доброто на всички български Интернавти.

Финландската Интернет Асоциация отбелязва, че Интернет е средство, свободно от правителствено цензуриране и не би трябвало да се управлява от силно заинтересовани групировки, а в интерес на цялото Интернет Общество, вкл. и в отделните Европейски страни. Това включва също България, кандидат-член на Европейските структури.

Това решение е прието от Управителния съвет на финландската Интернет Асоциация в Хелзинки на 27 април 1998 год.

Paavo Ahonen
Председател на финландската Интернет Асоциация

 

От: Денис Блом <dennis@thenewplanet.cc
До: veni@isoc.nl
ab@isoc.bg
Копие: ab@isoc.nl
ab@isoc.nl
Дата: четвъртък, 7 май 1998, 9:30 часа
Относно: Подкрепа за Интернет Общество-България

Драги Вени,

Холандската секция на Интернет Общество подкрепя българската секция на Интернет Общество в нейните усилия да постигне консенсус на дискусията относно администрирането на българската област на най-високо ниво (код на държава) и окуражава всички заинтересовани страни да работят заедно за доброто на българското Интернет Общество.

Холандската секция на Интернет Общество отбелязва, че Интернет е средство, което би трябвало да бъде свободно достъпно за всеки и не би трябвало да се управлява от няколко силно заинтересовани групировки, а в интерес на цялото Интернет Общество, вкл. и в отделните Европейски страни. Това включва също България, кандидат-член на Европейските структури.

С най-добри пожелания,

Денис Блом,
Интернет Общество Холандия (ISOC.NL),
Президент,
dennis@isoc.nl, http://www.isoc.nl

Оригиналите са тук