долу ръцете от мрежата!

коментари от пресата какво мислят по света за диващината на държавата коментари по темата от читатели и ISPs изказвания и мнения СРЕЩУ нас
социологично проучване документи по делото срещу КПД източници кажете си мнението и Вие!
Изпратете мнението си до Президента и до шефовете на КПД и ДКД!
Гласувайте направо в нашия сайт или звъннете на 9492322 - г-н Славински!


ето докъде може да стигнем...

И от КПД, и от ДКД, и от други организации обвиниха "Интернет Общество - България", че критикуваме "не аналитично, а на емоционално равнище, с неточни позовавания на чужд опит". Любезно съветваме нашите критици да погледнат по-внимателно цитираните от нас и от Института за правно развитие източници. Не случайно цитираме ВСИЧКИ известни до момента източници и ще продължим да цитираме други, когато ни бъдат предоставени или изпратени от читателите. Участвайте с материали.

"Интернет общество" не воюва с държавната администрация, нито с правителството! Напротив - ние помагаме на държавната администрация с градивна критика, а ако някой смята, че тя не е градивна, по-добре да прочете какво точно сме писали. Тъй като ни обвиниха и в лъжи, молим... не - настояваме уважаваните интернавти, които четат тези текстове, ако открият някоя лъжа, незабавно да пишат до isoc@isoc.bg! Писмата ви ще бъдат публикувани в този сайт.

Тук се намират връзките към становища СРЕЩУ нашата позиция и нашите коментари към тях.

Отговор на статия на Юлиян Генов - публикация в бр. 7 на в-к Computerworld

Изказване на шефа на КПД пред телевизията и отразено във в-к "Монитор" на 01.02.1999 г.

Комитет по пощи и далекосъобщения
Официално становище на КПД, публикувано в Computerworld на 09.01.1999 г.

Български институт за правно развитие (БИПР)
становище и нашите бележки по него.

Божидар Симеонов Зам.шеф на КПД, e-mail

доц. Алтимирски, Зам. шеф на ДКД

Петър Рендов, Началник управление "Регулиране в далекосъобщенията"в КПД, e-mail
СЛЕД като прочетете горните мнения, вижте и тези ни размисли:
Ако в КПД и ДКД действително милееха за качеството на родния Интернет, те биха използвали дори и този случай, но и немалкото досега наши контакти на всякакво ниво, за да свършат нещо полезно и да получат безплатна консултация от водещи специалисти в бранша.
Само за справка - Вени Марковски е единственият от българите, занимаващи се с Интернет, който е преминал специално обучение за това в САЩ по програмите на американското правителство. Грехота и срамота е да не се използват знанията на хората, които са имали възможността да останат в САЩ, но не са го направили, а са се върнали, за да помагат и да дават на България, а не да взимат, както са свикнали някои държавни служители.

Може би и това е една от причините в КПД и ДКД да не разбират за какво им говорим, защото разсъждават с едни категории, а времената и хората днес са други.


Заключение:
КПД продължава упорито да замества истинският проблем с измислени такива. Вместо да поемат отговорността за една погрешна стъпка, те всячески се опитват да я оправдаят. Същото се отнася и за шефовете на ДКД. Интересно е такова съвпадение на мненията от представителите на 2 различни ведомства. От друга страна е разбираем стремежът им да си запазят хляба.
Дами и г-да, достатъчно е да се опитате да разберете гледната точка на другата страна. Ние направихме опит - прочетохме внимателно Заповедта, Закона за далекосъобщенията, вашите интервюта - и разбрахме, че всъщност вие искате да лицензирате доставчците ЗАРАДИ услугите, които ползват Интернет като преносна среда и подлежат на лиценз. Ние не сме против това, но държим - особено в публикуваните в Държавен вестник документи - вие да внимавате КАКВО и КЪДЕ пишете. Не ни засяга това КАК го правите - с нападки, с пренебрежение (доц. Алтимирски), с обиди или други квалификации. Ние се занимаваме с Интернет много преди вие да сте го правили и сме помогнали на хиляди хора в страната да започнат да го ползват.


Тази страница ще бъде допълвана всеки път, когато някой шеф на КПД, ДКД, КДС... oops, грешка... се изкаже неподготвен и предварително настроен срещу хората, които искат да помогнат на КПД и на ДКД да не допускат повече подобни грешки.

"Интернет Общество - България" е готово винаги да помогне на КПД и на ДКД с каквото може, точно така, както помага на други, по-сериозно отнасящи се към проблемите на Интернета организации и ведомства. Нашият телефон е 9809666, електронната поща е isoc@isoc.bg.


коментари от пресата какво мислят по света за диващината на държавата коментари по темата от читатели и ISPs изказвания и мнения СРЕЩУ нас
социологично проучване документи по делото срещу КПД източници кажете си мнението и Вие!